Olen tutkinut eri lainavaihtoehtoja. Tämä blogi kertoo erilaisista rahoitusmahdollisuuksista mitä Suomessa ja maailmalla on tarjolla. Esimerkiksi pankkilainaa, pikavippejä, sosiaalista luottoa ja mikrolainoitusta käsitellään. Nämä kaksi viimeistä ovatkin monelle suomalaisille varsin tuntemattomia, sosiaaliset luotot tulevat todennäköisesti lisääntymään tulevaisuudessa Suomessa, mikrolainat ovat taas yleisempiä kehitysmaissa.

Olemme tehneet tämän sivuston, koska on hyvä tietää eri rahoitusvaihtoehdoista ja vertailla niitä keskenään. Kaikissa on omat ja omat huonot puolensa – esim. korkeakorkoisia pikavippejä on suhteellisen helppo saada kun taas monet töissä käyvätkään eivät saa välttämättä pankkilainaa.

Lainat ja rahoitus onkin erittäin kiinnostava aihe, ja sitä voikin käsitellä monesta eri näkökulmasta. Tässä blogissa aihetta on pyritty avaamaan monelta kannalta, ja esittelemään myös vähemmän tunnettuja rahoitusvaihtoehtoja. Mielestämme suomalaisten tulisikin hankkia lisää tietoa eri rahoitusvaihtoehdoista. Esimerkiksi sosiaalisesta luotosta moni ei tiedä mitään, vaikka se olisi monelle esimerkiksi pikavippejä järkevämpi vaihtoehto. On totta, että aiheesta löytyy paljon tietoa netistä. Tämän blogin tavoitteena onkin tuoda paljon hyödyllistä tietoa samaan blogiin. Haluan myös tuoda kriittisen analyysiin näihin kirjoituksiin.

Valtaosa suomalaisista hankkii jossain elämänsä vaiheessa velkaa. Lainanottoa pidetään varsin normaalina. Valitettavasti aina ei mietitä tarpeeksi pitkälle, että onko takaisinmaksu ylipäätään mahdollista. Moni joutuukin talousvaikeuksiin liiallisten lainojen vuoksi.

Minulle itselleen rahoitusasiat ovat tuttuja, ja siksi olen tutkinut eri vaihtoehtoja. Mikroluotot ovat erityisen mielenkiintoinen ilmiö, koska ne parhaimmassa tapauksessa tarjoavat helpotusta kehitysmaiden ihmisten taloudelliseen tilanteeseen. Valitettavasti monet tutkimukset ovat antaneet sen suuntaisia tuloksia, että mikroluottojen vaikutusta köyhien maiden talousongelmissa on liioiteltu. Sosiaaliset luotot ovat toinen erityisen mielenkiintoinen luottomuoto, ja olisikin toivottavaa että niitä kehitetään tulevaisuuden Suomessa ja että ne olisivat tasapuolisesti kaikkien saatavilla. Toivottavasti olette nauttineet lukemastanne.